קשיים באחזקת זיקפה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

20/10/2011 | 00:20 | מאת: דניאל

שלום רב! אני בן 72 אוהב מאד סקס והיחסים שלי עם אשתי מצויינים. אנו נהנים מההתעלסויות. בזמן ההתעלסות יש לי זקפה טובה לאורך זמן אולם לאחר החדירה תוך זמן קצר הזקפה יורדת. לעומת זאת אני מסוגל להחזיק זיקפה ממושכת כשאשתי גומרת לי ביד ואין צורך בחדירה. אנא עזרו לי. תודה דני

שלום לך, אני שומעת מדבריך כי יש לך קשר טוב ויחסים טובים עם אשתך. אני גם שומעת כי אתה מאד אוהב סקס ונהנה ממנו , מה שמראה שרמת התשוקה והחשק שלך גבוהות. עם זאת לדבריך, בחדירה תוך זמן קצר הזיקפה יורדת מה שיכול להיות קשור לתהליך העוררות. בגיל מבוגר ישנו שינוי בתהליך העוררות אצל הגבר, ישנה האטה בתגובה לגירוי וישנו שינוי בנוקשות איבר המין ובאיכות הזיקפה. הדבר הוא טבעי ואופייני לגיל ואין צורך להיבהל ממנו. בגיל מבוגר יש צורך להקדיש יותר זמן לתהליך הגירוי ועל הגירוי להיות ישיר יותר. בדיוק כמו שאתה מתאר בדברייך , כמו שקורה ביחיסך עם אשתך. לעיתים גם תנאים חיצוניים כמו קיום יחסי מין אחר מנוחה ולא בשיא העייפות, או צפיה בסרט רומנטי או ארוטי יכולים להגביר את העוררות המינית ולהקל עליה. חשוב שתדע שהתהליך שאתה מדבר עליו הוא טבעי. הייתי מציעה גם לשתף את בת זוגך(אם אתה לא עושה זאת כבר) בצורך שלך בגירוי ישיר , או שיש מגע או גירויים מהעבר שהגבת אליהם והיום אתה מגיב פחות, על מנת שאשתך תהיה שותפת לתחושותיך ולא תגרר לתחושות תסכול או כעס בעתיד כשתחוש בשינוי בתגובותיך המיניות. שיהיה המשך חג שמח.

20/10/2011 | 18:53 | מאת: דניאל

קיבלתי את תשובתך אך היא אינה מספקת אותי. אני מדבר עם אשתי על הכל והיא שותפה וקשובה לבעייתי. האם יכולה להיות סיבה פיזיולוגית למצב שתיארתי שרק בזמן חדירה האיבר מאבד מקשיותו? חוסר בטסטסטורון או משהו אחר? מה את ממליצה לפתרון הבעיה? אני מתגרה מהר וחזק גם ללא אמצעי עזר- אשתי חתיכה ומושכת!!

מנהל פורום מין ומיניות