חשש מיחסי מין

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

23/04/2014 | 10:57 | מאת: רחלי

הי, אני בת 19 ואני יוצאת עם בחור בן 21 כבר חודשיים. אני באה מבית דתי, אבל לא דתייה ולא מנוסה ביחסי מין. הוא כן והוא כבר מתחיל לדחוף אותי לכיוון. הבעיה היא שיש לי בעיות עם הדימוי העצמי בגלל משקל עודף(מעט) ואני מפחדת שהוא לא ימשך אלי כשיראה אותי בלי בגדים, ושלא אדע מה לעשות. איך אפשר להשתחרר מהפחד הזה כדי ששנינו נוכל להנות? תודה

רחלי שלום, מאד בולט בתשובתך החשש שלך מקיום יחסי מין בפעם הראשונה. הפעם הראשונה מעוררת אצל הרבה התרגשות, שאלות ואפילו פחדים וזה טבעי לדבר לא מוכר ולא ידוע. השתמשת בתאורך את בן זוגך במילים: "מתחיל לדחוף אותי לקיום יחסי מין" לא הבנתי מדברייך מה את רוצה? האם את מרגישה מוכנה? האם נכון לך כרגע? מדברייך אני שומעת שיש לך הרבה הסתייגויות והיתי מציעה שקודם כל תקשיבי לתחושותייך ותבדקי את הדברים שעומדים בדרכך. מותר לך לחוש כך ואין סיבה שלא תקיימי יחסי מין כשתרגישי מוכנה ובשלה לכך מכל הסיבות. מה שהייתי מציעה לך כאן הוא לשתף את חברך בחששותייך או לבקש ממנו להמתין מעט עם יחסי המין כדי שתרגישי נינוחה ומוכנה יותר או אולי בטוחה יותר בקשר. גם לגבי החשש שלא תדעי מה לעשות שווה שתשתפי את חברך. מציעה לך גם להיבדק אצל רופא נשים ואולי לתכנן אמצעי מניעה מתאים, לקבל ממנו מידע.את יכולה גם לפנות באופן אנונימי טלפונית ל" דלת פתוחה" שנותנת יעוץ מיני לצעירים. לגבי תחושותייך לגבי גופך ודימוייך העצמי זה משהו ששווה אולי לשוחח עליו ולטפל בו. נשמע שנכון לפנות למטפל מיני מוסמך לשם מתן ידע על יחסי מין, עבודה על תחושתך לגבי גופך ובדיקה של המוכנות שלך ומה נכון ומתאים לך כרגע מהבחינה הזו. מה שבטוח- אל תקיימי יחסי מין עם בן זוגך בגלל לחץ שלו, אלא רק כשזה יהיה נכון ומתאים לך. אשמח לסייע בהמשך בכל שאלה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com [email protected]

מנהל פורום מין ומיניות