זיקפה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

09/04/2014 | 22:15 | מאת: אלעד

שלום.. אני וחברה שלי מאוהבים בטירוף אבל לפעמים לפני האקט אני פתאום חושב מה יקרה אם לא יעמוד לי ואז זה באמת קורה.. יש לי כל הזמן חשש שהקשר יגמר ואני הולך כל היום עם פרפרים בבטן בגלל זה מה עושיםםם?? תעזרי לי

אלעד שלום, מה שאתה מתאר הן תופעות של חרדה שיכולות להשפיע על הביצוע או על הזיקפה. מרב שאתה עסוק במה יקרה והאם הקשר יגמר או לא , אתה לא מצליח להתרכז במה שבאמת קורה בינך לבין חברתך, לא מצליח להנות מהרגע, מהמגע ומהסקס ואתה פשוט לא נמצא שם ואז גופך מגיב ובאמת לא נמצא שם ונוצרת ירידה בזיקפה. מה שאתה צריך לעשות בראש ובראשונה הוא לנסות ולהרגיע את "הפרפרים בבטן".. הפרפרים בבטן שאתה מתאר הם בעצם ביטוי של המחשבות שלך והדאגות שלך או " הסיפורים" שמסתובבים לך בראש שמייצרים את החרדה. ולהתחיל " לדבר" עם מחשבותיך, להגיד לעצמך דברים הפוכים ומרגיעים כמו- אנחנו מאוהבים,אין סיבה שהקשר יגמר, ועוד " סיפורים" מרגיעים שאתה יכול לנסות ולספר לעצמך. עוד טכניקה גופנית שמאד עוזרת היא נשימות. כל פעם שאתה מרגיש את הפרפרים קח שלוש נשימות עמוקות, משהו שמרגיע גם את הגוף וגם את הנפש. טכניקה נוספת היא לגרש את המחשבות המטרידות כל פעם שהן עולות ולנסות להישאר ברגע, בחוויה. להנות ממה יש עכשיו, מהמגע, מהליטוף ממה שכיף עכשיו ופשוט לנסות לא לחשוב. הדברים הם לא תמיד פשוטים ופעמים רבים דורשים תרגול והתנסות עד ששולטים בטכניקות אלו, אך מנסיוני עם מטופלים הן יכולות לעזור. אז פשוט נסה ובדוק מה אולי יכול לעבוד עבורך. מאחלת לך חג שמח!! אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות