שאלה בנוגע לגיל המעבר

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

20/12/2017 | 14:37 | מאת: רחל

אני יודעת שבתקופה זו רמת ההורמונים מאוד נמוכה. אם הם כמעט לא קיימים מאיפה יש בכלל חשק מיני? האם במהלך המגע המיני רמת ההורמונים עולה?

שלום לך נכון שחשק מיני זה דבר שיכול להיות מושפע מהורמונים בגופנו, אך למזלנו לא רק. הוא מורכב גם מאד דברים, החל ממצב נפשי, מצב בריאותי, דימוי גוף, מצב רוח, חשק בכלל לחיים שמשפיע גם על החשק המיני שלנו, ולעיתים גם עניין של החלטה או ארועים מסויימים שמעלים ומורידים את החשק כמו ריב עם בן הזוג או לחילופין חופשה רומנטית. לעיתים גם יש אנשים שנכנסים למגע המיני עם מעט חשק ותוך כדי המגע המיני והפיזי ותחושת הקרבה והאינטימיות החשק עולה ומתפתח... בקיצור לחשק אצל נשים יש המון סיבות וגורמים הרבה מעבר לרק הורמונים. במידה ואת חשה חוסר חשק שהחל והתתפתח לאחרונה בעקבות ירידה ברמת ההורמונים בגופך את יכולה גם להתייעץ עם רופא נשים או ללכת למטפל מיני מוסמך ולבדוק מה הסיבות הרגשיות והעמוקות יותר בנוסף שגרמו לירידה בחשק. בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות