שחלות פולציסטיות ו-וגינזם

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

20/10/2017 | 15:09 | מאת: Josh

שלום רב, לחברה שלי יש שחלות פולציסטיות ו-וגינזם דבר אשר מקשה על הפעילות המינית שלנו, רציתי לדעת מה ניתן לעשות על מנת להקל עליה

שלום לך אתה בעצם מדבר על שני דברים. שחלות פוליצסטיות זה דבר אחד שאותו שווה לברר עם רופא הנשים ולמצוא לו טיפול מתאים. לגבי וגיניסמוס, מדובר בכווץ פתח הנרתיק בצורה שלא מאפשרת חדירה וקיום יחסי מין. מדובר בתגובה פיזית אבל ברוב המקרים היא יושבת על בסיס נפשי, חרדות מקיום יחסי מין, טראומה מינית לא פתורה מהעבר או אפילו מידע או תפיסות שגויות לגבי יחסי מין. כדי לטפל בזה ממליצה לחברתך להגיע לטיפול מיני אצל מטפל מיני מוסמך, על מנת לבדוק מה הפחדים, החששות, או מה עוצר אותה מקיום יחסי מין. פעמים רבות במקביל אנחנו מפנים גם לרופאת נשים שהיא גם סקסולוגית לאבחון מדוייק של הבעיה ולפיזיותרפיסטית רצפת אגן שמסייעת, במקביל לתהליך הנפשי, לעבור תהליך פיזי שמסייע ללמוד לשלוט בשרירי רצפת האגן והנרתיק.. ולשחרר אותם. בגדול, וגיניסמוס הוא סימפטום פיזי שיושב על משהו עמוק יותר וחייבים לברר על מה הוא יושב, כדי לפתור אותו. אשמח לסייע [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות