זיקפה

דיון מתוך פורום  מין ומיניות

27/01/2014 | 09:26 | מאת: משה

שלום, אני בן 43 גרוש מעל חצי שנה ולא קיימתי יחסי מין מאז הגירושין. הייתי מאונן במיוחד באמצעות פורנו. הכרתי מישהי ולפני כמה ימים לראשונה התקרבנו פיזית. הרגשתי זיקפה חזקה אבל היא ביקשה לעצור ואז ירדה לי הזיקפה(לא הרגשתי דחוי או משהו כזה). דווקא מיוזמתה היא "מיששה" לי את איבר המין אחרכך, אבל לא היתה זקפה. מאז לא נפגשנו, אבל אני מרגיש פחות "חרמן", אפילו "זקפת בוקר" שהיתה לי המון נעלמה. ניסיתי לאונן רק כדי לראות אם הכל בסדר, הגעתי לשפיכה, אבל הזיקפה היתה חלשה. אני ממש חושש לפגוש אותה שוב לפני שאני מבין את העניין (בעבר לא היו לי בעיות, ואני במצב גופני טוב). מה אני יכול לעשות (רוצה לתאם איתה לא יכול יותר להביא לה תירוצים למה לא נפגשים)

שלום לך, פעמים רבות אחרי גירושין או פרידה מבן או בת הזוג מסיבות שונות, בעיקר אחרי שנים רבות של זוגיות, מאד לא פשוט לשנות סטטוס, ללמוד ולהסתגל מחדש לדרכי התנהגות חדשות של דייטים , מיניות ורווקות. הדבר מצריך זמן, הסתגלות, הבנה וסבלנות גם מצד בת הזוג עימה אתה בקשר. גם לסלוח לעצמך ולתת לך את הזמן להסתגל ולהיות מוכן לצעדים חדשים בלי להלחיץ את עצמך..ולעשות צעדים אינטימיים ומיניים עם האנשים המתאימים בזמן ובסיטואציה הנכונה ומתאימה לך. כיון שאתה חווה סיטואציות חדשות, שעדיין אינך מכיר אצלך כמו היכרות עם בת זוג חדשה, טבעי שיתלוו לכך לעיתים חוסר בטחון, חשש ואי ודאות לגבי איך תתעצב המיניות שלך עכשיו, איך יהיה הסקס, מה יהיה עם הזיקפה? עד כמה עדיין יש לי את זה? מאד ברור לפי דברייך שפיזית אין לך כל בעיה. אך נשמע כי רגשית השינויים שעברת משפיעים עלייך ועל גופך. יכול להיות שנכון לך ללכת למספר שיחות אצל מטפל מיני מוסמך רק כדי לודא שאתה מסתגל נכון לשינויים בחייך ולא נכנס ללופ של חוסר בטחון במיניותך, כדי לשבור את המעגל של החרדה שאתה חש וכדי למנוע ממנו לגדול ולהריע לך בהמשך. אשמח לסייע בכל שאלה [email protected] בברכה אפרת מנור מטפלת מינית מוסמכת www.efratmanor.com

מנהל פורום מין ומיניות