זכאות

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

25/12/2013 | 13:27 | מאת: אורלי

שלום אני מקווה שכאן זה המקום לשאלות שלי. אמא שלי סיעודית ויש לה כבר 4 שנים מטפלת זרה. בחודש וחצי האחרונים, היא מאושפזת בבית חולים לאחר ניתוח קשה וכנראה תעבור לסיעוד מורכב לעוד כמה חודשים. האם אין לה זכאות למטפלת ? האם המוסד לביטוח לאומי מקבל דיווח מבית החולים? לאמא שלי פנסיה מאוד קטנה (2700 ש"ח) אם היא אינה זכאית לתשלום על מטפלת האם תהיה השלמת הכנסה של הביטוח הלאומי? תודה

25/12/2013 | 13:39 | מאת: לירון בזק

זהו בהחלט המקום לשאלות מסוג זה. כאשר קשיש מתאשפז בבית חולים, הודעה עוברת מבית החולים אל המוסד לביטוח לאומי. המוסד לביטוח לאומי מאשר מתן שירות של מטפלת במסגרת האשפוז (כל עוד לא מדובר בשיקום) למשך השבועיים הראשונים של האשפוז. במקרים של אשפוזים ממושכים, עלות העסקת המטפלת עוברת למשפחה ולא מתקבל סיוע של ביטוח לאומי, משמע, העסקת המטפלת הופכת להיות באופן פרטי.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית