טיפול בבית

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

17/12/2013 | 10:24 | מאת: רוני

שלום אבא שלי עבר לפני מספר חודשים ארוע מוחי. מאז הוא מוגדר כסיעודי (לא מתקשר עם הסביבה, מרותק לכיסא, האכלה בזונדה ואינו שולט בסוגרים). כאשר התבשרנו שהוא משוחרר מבית החולים העברנו אותו לבית אבות סיעודי. כעת אנו רוצים להעביר אותו הביתה עם מטפל צמוד (עובד זר), אך ביטוח לאומי דחה את הבקשה בטענה שהם לא מבצעים הערכת תפקוד בבית אבות סיעודי אלא רק בבית. כיצד ניתן לבצע את המעבר במצב שכזה?

18/12/2013 | 11:01 | מאת: לירון בזק

רוני, שלום רב, אכן ביטוח לאומי מבצע את בדיקות התלות אך ורק בקהילה, לכן התהליך צריך להתבצע באופן הפוך, תחילה להוציא היתר להעסקת עובד זר ורק אחרי שאבא חוזר הביתה, לפנות לביטוח לאומי לבקשת חוק סיעוד. תחילה עלייך לבקש מכתב שחרור מבית האבות, שיופיע עליו תאריך שחרור לעוד כחודש-חודשיים ואת המכתב הזה לצרף לבקשה להיתר להעסקת עובד זר.

18/12/2013 | 11:01 | מאת: לירון בזק

רוני, שלום רב, אכן ביטוח לאומי מבצע את בדיקות התלות אך ורק בקהילה, לכן התהליך צריך להתבצע באופן הפוך, תחילה להוציא היתר להעסקת עובד זר ורק אחרי שאבא חוזר הביתה, לפנות לביטוח לאומי לבקשת חוק סיעוד. תחילה עלייך לבקש מכתב שחרור מבית האבות, שיופיע עליו תאריך שחרור לעוד כחודש-חודשיים ואת המכתב הזה לצרף לבקשה להיתר להעסקת עובד זר.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית