דילמה לגבי קשישה שבה אני מטפלת

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

24/10/2012 | 08:33 | מאת: שש

שלום, אני עובדת עם קשישה אחת , ויש לי חשד שהיא עוברת התעללות נפשית וגם מרביצים לה בבית הילדים שלה(הבת שלה ובעלה) פעם בתקופה מסוימת. היא סיפרה לי שפעם אחת הבת שלה ובעלה השתכרו והרביצו לה , והיא הלכה לבית חולי והמליצו לה להתלונן ,אבל היא לא רצתה. כמה פעמים היא אמרה לי שהבת שלה צורח עליה ורבה איתה ובאה אליה בטענות אחרי שאני הולכת כשאני שוכחת לעשות משהו שולי.למשל כנשאר ממש קצת לכלוך של גזר או רטיבות בכיור(משהו שלא צריך לריב עליו).אמרתי לבת שלה שכל דבר תגיד לי , אבל היא לא מתייחסת לזה.היא מעדיפה לבוא בטענות לאמא שלה.אליי היא מתלוננת כמה אמא שלה ראה , ושהיא סכיזופרנית.הבת שלה גם מנסה להוציא אותה משוגעת , היא בוכה לי כל הזמן כמה צרותזה לגור איתה(ואמרתי לה שאם זה ככה , אז למה היא גרה איתה ולא עוברת למקום אחר).האישה הזאת נראית לי שפויה לגמרי - אני יודעת את זה מהתקשורת שלי איתה.היא אומרת לי דברים הגיוניים - לפחות מה שקשור לגבי עבודה.רק פעם אחת היא באה אליי בטענות לגבי איחורים שלי , וזה היה בצורה סבירה יחסית , בעוד שהבת שלה מספרת לי שהאמא שלה עושה לה את המוות.אני לא מאמינה לה , כי היא גם מלכלכת הרבה עליה , מדברת בצורה מגעילה מאחורי גבה.הבעיה גם שהאישה הזאת לוקחת טיפול פסיכיאטרי , והייתי איתה אצל הפסיכיאטר והוא אמר שהיא שוכחת דברים וחושבת שגונבים לה דברים,וזה לא נכון -הוא אפילו לא התעמק להקשיב לי היא לא חושבת שגונבים לה . הייה לה רק פעם אחת חשד שמטפלת קודמת גנבה לה משהו , כי היא תפסה אותה מפשפשת דברים בתיק שלה.מהתקשורת שלי איתה היא בכלל לא סכיזופרנית ולא שוכחת דברים.היא אישה מאד טובה ונחמדה. אני לא יודעת אם אני חייבת לדווח במקרה הזה לחברה שבה אני מועסקת , או להתעלם מזה.אני מבינה שקיימת סבירות קטנה שאולי אני לא צודקת , ואז אני סתם אעשה צחוק מעצמי.

24/10/2012 | 11:10 | מאת: רינה רמות

שלום למטפלת המסורה הטובה והאחראית. כל הכבוד לך שאת ערנית ושאיכפת לך. את חייבת לדווח לחברה שמעסיקה אותך. ברור וטבעי שאינך יכולה לאבחן את הקשישה וגם לא לקבוע אם התלונות שלה אמיתיות. אבל חשוב מאוד שתדווחי כדי שאנשי מקצוע יכנסו לתמונה ויערכו ברור יסודי וגם יחליטו כיצד לטפל, וכמובן חשוב שתספרי על ההתרשמות האישית שלך מהקשישה וילדיה. אם חלילה הקשישה באמת מוכה, את מצילה אותה ממש, ואם לא, אז טעית וזה בטח לא פשע, אני משוכנעת שבחברה יעריכו מאוד את הערנות ואת האחריות שלך. ולבסוף חשוב לי גם להדגיש שהחוק בישראל מחייב לדווח על כל מקרה שיש חשש שהקשיש עובר התעללות או הזנחה.

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית