בית או דיור מוגן

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

02/05/2012 | 07:07 | מאת: ניצן

שלום. אבי בן 90 ואינו סיעוד (קצת בעיות שכחה, הולך עם מקל). הוא גר בבית קטן צמוד קרקע.אנחנו מתלבטים האם כדאי לו לעבור לדיור מוגן. הוא מתעקש להישאר בבית ואף אינו רוצה עזרה (מטפלת) אבל אנחנו חוששים מפאת גילו. אציין כי איננו גרים קרוב אליו. הוא גר בחיפה ואנחנו בכפר יונה. מה ההמלצות במקרה כזה? כאמור, הוא צלול למדי ומתפקד אך היינו רוצים לדעת שהוא בטוח ושלא יקרה לו שום דבר כמו נפילה ושאף אחד לא יהיה שם.

06/05/2012 | 11:31 | מאת: רינה רמות

ניצן שלום, דיור מוגן זו תמיד אפשרות טובה, אולם רק כשזה נעשה ברצון ובהסכמה. תנסו לבדוק הסכמתו של אביכם לאפשרות של מעבר לנסיון של חודשיים שלאחריהם יוכל לחזור לביתו. אם לא יסכים, אין ברירה אלא להתארגן לסיוע והשגחה בביתו. כדאי לפנות לאחת מחברות הסיעוד באיזור או למחלקת הרווחה בישוב כדי לקבל מידע מלא על כל האפשרויות הקיימות. אפשר גם לפנות אלי למייל את מס הטלפון כדי שאוכל לשוחח אתכם [email protected]

23/06/2012 | 04:26 | מאת: יעקב

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית