אודה על עצה

דיון מתוך פורום  טיפול סיעודי בבית

02/11/2016 | 00:03 | מאת: איתן כהן

אבי בן למעלה מ80. למרות שעבר שבץ חזר לתפקד בהליכה רגילה. יש לו הרבה בעיות רפואיות שמצריכות מעקב יום יום. וטיפולים שונים בשלל בעיות בבית חולים ומרפאות. הוא זכאי לעובד בטוח לאומי בשעות וגם לעובד זר. אינו מעוניין בשום אופן. הוא אלמן. ואנו שני אחים. הוא מתעקש שאני בלבד יטפל בו כי אני לטענו מבין. אחי מתחמק מהטיפול השוטף ומקטין ראש ורק עוזר טכנית בדברים לתת הרגשה שמשתתף אבל למעשה מתחמק וממתין שהבעיות יעברו תופעה מוכרת לא? אחי שכיר ואני עצמאי זה נתפס אצל אבי כאילו אני פנוי כל הזמן וזו בעיה כיוון שהוא מפרש זאת שאני צקיך לטפל בו כל הזמן גם מרחוק. גם שאני מציג לו את העובדות ישירות הוא מסובב את הדברים בדבר ש אני מחוייב לטפל בו. גם בטלפון בלילה לחץ דם שעלה וירד בקצור 24/7 זמינות. אני עשיתי זאת מספר שנים בחפץ לב כרגע זה מעבר לרצוני. שתי שאלות. 1 האם ניתקלת במצב כזה שהורה דורש טיפול מילד אחד בלבד. מסרב לכל פתרון אחר. 2 מכל האפשרויות כולל עובד זר עדין יש בעיה של הבנה של הטיפול התרופתי שיצריך לדבר איתי כי העובד הזר לא מבין בדיוק מה צריך לעשות בכל מצב. אז זה שוב מגלגל את המצבים אלי. לכן שאלתי היא האם יש פתרון בסעוד ביתי שמאפשר אחריות מקצועית מלאה ושטופת מול החולה בביתו? מי מעניק זאת הקופה או פרטי? האם זה מהווה פתרון חלופי טוב למצב שתארתי או שיש עוד אפשרויות שניתן להציע. תודה

איתן שלום. ראשית,המצב שתיארת מוכר וידוע. תוכל לנסות להציג בפני אביך את העזרה ע"י מטפל ישראלי כעזרה עבורך בטיפול שלו, כך שתוכל להתפנות יותר לדברים החשובים באמת. פתרון סיעודי עם "אחריות מקצועית מלאה" קיים רק באופן פרטי אך מראש מותנה בשיתוף פעולה מצד אביך. מטפל סיעודי ישראלי דרך הביטוח לאומי יכול בהחלט לעזור גם בניהול התורים מול המרפאות ,בליווי, בסידור התרופות וכו לי נראה כי כפי שהצליח אביך להתגבר על השבץ יוכל גם יותר לנהל את מחלתו באופן עצמאי. ייתכן כי הוא יותר זקוק לקרבה ולצומת הלב שלך אליו. שילוב של מטפל מתאים יוכל לעזור לשניכם במצב זה. במידה ואביך ישתכנע ויהיה מעוניין בעזרה חיצונית, מציע לפנות לעמותות סיעוד כדוגמת עמותת בבית.בהצלחה

מנהל פורום טיפול סיעודי בבית