שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/01/2012 | 21:27 | מאת: אני

שלום, אני בת 37 והיום הייתי אצל רופא עור בשל פצעים בגב (אקנה). קיבלתי מרשם לתרופה דיספטיל פורטה קפליות. הרופא אמר לקחת כ-30 ימים, פעם אחת ביום. שאלותי - האם זה בסדר לקחת את התרופה הזו בשילוב אקטיפרין-פ (כדורי ברזל)? את כדורי הברזל אני לוקחת לסירוגין יום כן-יום לא. ראיתי במרשם של הרופא עור שכתוב שיש לעשות בדיקת שתן וספירת דם בתקופת הטיפול בתרופה. האם באמת צריך לעשות בדיקות אלו, הרופא לא אמר לי דבר על כך? תודה מראש,

24/01/2012 | 23:04 | מאת: שני כרמי

שלום לך. אני לא מכירה שימוש באנטיביוטיקה דיספטיל פורטה, לטיפול באקנה. אנא, וודאי עם הרופא שזו אכן האנטיביוטיקה אליה התכוון. אם זו באמת האנטיביוטיקה שעלייך ליטול- 1. לא צפויה התנגשות עם תוסף הברזל שאת נוטלת. לא צפויה בעיה בשילוב. 2. יש לערוך את הבדיקות הנדרשות כדי לוודא שאין פגיעה בתפקודי הכליה או בספירות של כדוריות הדם. 3. יש להיזהר מחשיפה לשמש במהלך הטיפול. 4. יש לצרוך כמויות גדולות של מים במהלך הטיפול. 5. יש להימנע מצריכת אלכוהול במהלך הטיפול. 6. אין ליטול את התרופה אם קיים חוסר באנזים G6PD. 7. יש ליטול את התרופה לפני הארוחה עם כוס מים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות