שאלה דחופה לגבי דאלאצין פתיליות ואגינליות!

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/01/2012 | 21:10 | מאת: עינת

שלום, קיבלתי מהרופא דלאצין פתיליות ואגינליות (לשלושה ימים) לטיפול בדימום וגרד בנרתיק. בעלון כתוב שאין להשתמש בתרופה אם יש דלקת מעיים קוליטיס. העלתי את הנושא לפני הרופא אך הוא אמר שלמרות שיש לי קוליטיס אין ממה לחשוש היות ולא מדובר באנטיביוטיקה שנכנסת לדם אלא מדובר בטיפול מקומי בלבד בנרתיק. האם אני יכולה להשתמש בפתיליות? אודה לתשובתך המהירה על מנת שאוכל להתחיל בטיפול מהר ככל האפשר.

13/01/2012 | 09:26 | מאת: שני כרמי

עינת שלום. מידת הספיגה של האנטיביוטיקה מהפתילות הואגינליות אל זרם הדם, היא מועטה. האיסור להשתמש בפתילות בחולות קוליטיס מתייחס רק לחולות שקיבלו בעבר את הפתילות והיתה אצלן התפרצות של הקוליטיס בעקבות השימוש. מקרים כאלו, שבהם היתה התפרצות של הקוליטיס בעקבות מתן ואגינלי של הפתילות, הם נדירים. לכן, צדק הרופא כשאישר לך את השימוש בפתילות. בדרך-כלל, השימוש בפתילות הואגינליות שהוא קצר-טווח ובמינון נמוך, נחשב בטוח. בהצלחה.

13/01/2012 | 12:21 | מאת: עינת

מנהל פורום תרופות ורוקחות