מבקש יעוץ לגבי סדר נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/01/2012 | 20:33 | מאת: אני

ערב טוב, מבקש לדעת את הסדר והזמן הנכון לקחת את התרופות הבאות: * כדור סרנדה 50 מ"ג ליום * כדור קרדילוק 2.5 מ"ג ליום * 2 כדורי מטפורמין 850 מ"ג ליום * כדור סימבקור אחד ליום לציין כי אני בד"כ לא אוכל ארוחת בוקר, לרוב אוכל ארוחת צהריים בעבודה בסביבות 12:00-13:00 וארוחת ערב בסביבות 20:00-21:00. עד היום אופן הנטילה שלי היה: * בבוקר על קיבה ריקה כדור מטפורמין וכדור סרנדה * בערב לאחר ארוחת ערב, כדור מטפורמין * בלילה לפני השינה כדור סימבקור * עדיין לא נטלתי עד היום את כדורי הקרדילוק אודה על היעוץ

03/01/2012 | 23:25 | מאת: שני כרמי

שלום. סרנדה- אין חשיבות לשעת הנטילה. יש ליטול בשעה קבועה מידי יום. קרדילוק- עדיף ליטול בבוקר על קיבה ריקה או עם ארוחת הבוקר. מטפורמין- עדיף ליטול עם הארוחה, או מיד אחריה. אולם, הגורם הקובע- ערכי רמות הסוכר בדם במהלך היום. יש להתייעץ עם רופא המכיר אותך ואת תוצאות הבדיקות שלך, לגבי אופן השימוש המומלץ עבורך. סימבקור- מומלץ ליטול בערב. לגבי קרדילוק- יש לנקוט משנה זהירות בחולים סוכרתיים, מפני שעשוי להסוות סימני היפוגליקמיה (נפילה חדה ברמות הסוכר בדם). רצוי להיות במעקב אחר רמות הסוכר בדם. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות