ליפיטור

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/12/2011 | 13:28 | מאת: אתי

שלום,נהגתי לקחת ליפיטור 40 מ"ג ובחודשים האחרונים אין בבית המרקחת שלי בכללית ונותנים לי תחליף (סטטין אחר)אני מרגישה שזה לא אותו דבר מתעוררת בלילה עם התכווצות ברגל וכאבים חזקים,הרופא והרוקחת טוענים שזה בדיוק אותו כדור רק תרופה גנרית ואין סיכוי שזה בגלל השינוי,אני מרגישה שזה לא נכון,האם יש הבדל? תודה אתי

31/12/2011 | 21:34 | מאת: שני כרמי

אתי שלום. התרופה הגנרית אמורה להיות זהה לתרופת המקור בתכונותיה וביעילותה ונבדקת למדדים אלו. אולם, במקרים נדירים, יש מטופלים החשים אחרת. אני מציעה לך, בכל מקרה, להתעקש עם הרופא בנוגע לתופעות הלוואי שאת חשה ולבדוק את העניין ברצינות, ללא קשר לעניין הגנריקה. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות