אברולימוס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/12/2011 | 00:14 | מאת: רוני

אני אמורה להתחיל ליטול את התרופה אברולימוס, הבנתי שהתרופה גורמת לדיכוי מערכת החיסון. יש לי ילד שהולך לגן, אני אמורה לצפות לכך שאני אהיה חולה בתדירות גבוהה? אני הולכת להידבק ממנו בקלות? מותר לקחת פרופוליס ותמצית של פטריית השיטקי במקביל לתרופה או שבגלל שהם מחזקי מערכת החיסון, הם נוגדים את התרופה? תודה

31/12/2011 | 20:12 | מאת: שני כרמי

רוני שלום. התרופה Everolimus גורמת לדיכוי משמעותי של מע' החיסון והנוטלים אותה חשופים מאוד לזיהומים מכל הסוגים. זיהומים וירליים, חיידקיים ופטריתיים הם שכיחים מאוד במטופלים בתרופה זו. עלייך להיות זהירה מאוד בחשיפה לאנשים חולים או לקבוצות אוכלוסיה שנוטות יותר למחלות, כמו- ילדי גן. נסו לשמור על היגיינה מקסימלית בבית והשתדלי להימנע ממגע עם כל מי שעשוי להיות חולה. לגבי שימוש במקביל בצמחים או תוספי תזונה- לא הייתי ממליצה. לתרופה יש התנגשויות רבות עם תרופות וצמחים וכל שימוש בתרופה או צמח חדש דורש התייעצות עם רופא המומחה לשימוש בתרופות מדכאות חיסון. תרופות וצמחים אחרים עלולים לפגוע ביעילות התרופה או לגרום לה להיות רעילה מהרצוי. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות