שאלה בקשר לדיזותיאזיד 25 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/12/2011 | 09:22 | מאת: ורד

שלום רב, רציתי לדעת האם דיזותיאזיד 25 מ"ג זה אותו כדור סילריל פלוס 5 מ"ג. אמא שלי מקבלת דיזותיאזיד 25 מ"ג כל בוקר פעם ביום ואתמול לקחתי מבית המרקחת את התרופות החודשיות ובמקום למצוא דיזותיאזיד מצאתי שיש לי סילריל פלוס 5 מ"ג. אני תוהה אם זה אותו כדור?

23/12/2011 | 11:12 | מאת: שני כרמי

ורד שלום. שתי התרופות שציינת אינן זהות. דיזותיאזיד 25 - מכיל 25 מ"ג של הידרוכלורותיאזיד (חומר משתן). סילאריל פלוס- מכיל 12.5 מ"ג של הידרוכלורותיאזיד (אותו המשתן, רק בחצי הכמות) ו-5 מ"ג של סילזפריל (חומר מוריד ל"ד). אנא, בררו עם הרופא שרשם את המרשמים, אם התכוון לשנות את הטיפול התרופתי. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות