שילוב תרופתי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/09/2011 | 17:55 | מאת: מאיר

בן 65 - נוטל בבוקר קו-דיובן לאיזון לחץ דם . עקב הגדלת הערמונית וחסימה בהטלת שתן התחלתי לקחת קסטראל . לאחר שלושה ימים לחץ הדם שלי עלה וירד ויצא מאיזון - הפסקתי קסטראל. הוצע לי לעבור לאומניק , גם הוא גרם לי לתנודות בלחץ הדם והפסקתי . התחלתי לקחת אבודרט ,הוא אינו פועל על מערכת הדם אך תחילת השפעתו רחוקה . ומכאן השאלות : האם תופעת הלואי שחויתי באומניק ובקסטראל , קורות רק בימים הראשונים של הנטילה , ולאחר מכן מסתגלים ומתאזנים ?. מהי התרופה מבין שניהם היכולה להתאים יותר .? האם קיימת תרופה אחרת היכולה להשתלב טוב יותר עם הקו-דיובן .?

22/09/2011 | 21:41 | מאת: שני כרמי

ערב טוב מאיר. ההשפעה של התרופות קסטראל ואומניק על לחץ הדם, לא ניתנת לחיזוי. הן עשויות בהחלט לגרום לירידה בלחץ הדם, בעיקר במעבר ממצב שכיבה/ לישיבה/ לעמידה והמערכות בגוף יכולות לפצות על הירידה בלחץ הדם בצורת דופק מואץ ועליה חוזרת בלחץ הדם. תופעות אלו לא בהכרח יחלפו. מבין השתיים, כנראה שלאומניק יש פחות תופעות לוואי וגורמת פחות לירידה בלחץ הדם. אתה בסיכון מוגבר לתופעה זו בשל החומר המשתן שאתה נוטל (בתרופה קו-דיובן). עד כמה שידוע לי, אין עוד מגוון רחב של תרופות ממשפחות שונות, המיועדות לטפל בתסמיני ההגדלה של הערמונית, מעבר לאלה שהוצעו לך. אבודרט באמת פחות בעייתי בשילוב עם המשתן, אך יכולים לעבור עד 6 חודשים של טיפול בו עד שתתבטא מלוא השפעתו.

22/09/2011 | 22:08 | מאת: מאיר

האם קיימת בעיה בשילוב פרמיקסון עם אבודארט .

מנהל פורום תרופות ורוקחות