שינוי בצבע השן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/04/2014 | 18:00 | מאת: נינה

שלום רב, בעקבות חיידק ההליקבקטור שיש לי בקיבה התחלתי ליטול את התרופות הבאות פעמיים ביום: אומפרדקס לפני האוכל ואז 1000 מ"ג מוקסיויט פורטה ו- 500 מ"ג קארין 500.לאחר יומיים וחצי חל שינוי ב3-4 השיניים הקדמיות שלי, והחלק התחתון שלהן יותר בהיר. קראתי שלתרופות ממשפחת דוקסוצילין יש תופעת לוואי של שינוי צבע בשיניים. יש לי מס' שאלות: 1. האם התרופה יכולה להיות הסיבה? 2. האם שינוי בצבע יכול להיגרם לאחר יומיים של נטילת התרופה? 3. אם כן, האם זה הפיך, ןיחלוף עם סיום הטיפול? 4.האם יש תרופה אחרת במקום המוקסיויט שהיא לא ממשפחת דוקסוצילין ? תודה מראש

נינה שלום, התרופות שאת נוטלת אינן שייכות למשפחת הטטרציקלינים (אליה משתייכת דוקסיציקלין). תרופות אלה גורמות להכתמה של השיניים ולא להבהרה שלהן. מבין התרופות שאת נוטלת, התרופה קארין יכולה לגרום להכתמה של השיניים. ניקוי דנטלי של השיניים אמור לפתור בעיה זו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות