איסור שתיית אלכוהול לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/09/2011 | 20:23 | מאת: שולי

הי שני, אני ובן זוגי נטלנו אתמול תרופת פרוטוציד לטיפול בטריכומוניאזיס. ראיתי בעלון התרופה שאין לשתות משקאות חריפים 72 לאחר הטיפול. האם צריך להקפיד לחלוטין על האזהרה? אם נשתה קצת פחות מ48 שעות מאז הטיפול. האם זה יהיה נוראי? מה הסיכונים? וכמה הם ריאליים? המון תודה לך!

21/09/2011 | 21:13 | מאת: שני כרמי

שולי ערב טוב. אסור לשתות משקאות אלכוהוליים בזמן הטיפול בפרוטוציד וגם למשך 3 ימים לאחר הטיפול. יש להקפיד על כך לחלוטין. הסיבה- יש התנגשות משמעותית בין התרופה לאלכוהול באופן שיכול לגרום "הרעלת אלכוהול" עם תופעות לוואי קשות. הסיכון הוא ריאלי ביותר ולא הייתי ממליצה לבדוק זאת...

מנהל פורום תרופות ורוקחות