תחליפים למשככי כאב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/02/2014 | 15:36 | מאת: ברוריה

לאחרונה הוצאו מהמדפים רוב תכשירי ההרגעה מכאבים או הרפיית שרירים כמו מוסקול, אלגוליזין, פרוקסול והשאירו את האופטלגין האסור לשימוש בכל העולם והאיבוברופן הגורם ללא מעט בעיות. האם ישנה אלטרנטיבה סבירה ויעילה במקומם, הן לכאבים והן להרפיית שרירים.

ברוריה שלום, התרופה מוסקול עדיין משווקת אך במרשם רופא. אלגוליזין ופרוקסול הורדו מהמדפים. ישנן תרופות נוספות במרשם רופא להרפיית שרירים כשהבעיה נובעת ממקור שדרתי (כמו בקלוסל). אופטלגין אינה מרפה שרירים אך יעילה מאוד בשיכוך כאבים. כדור חדש שיצא לאחרונה נגד כאבים ולהרפיית שרירים (קטדולון) ניתן כיום רק כשאין אופציות טיפוליות אחרות ולפרק זמן קצר עקב סיכון מוגבר לנזק לכבד. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות