בעקבות שאלה ששאלתי פה בעבר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/11/2011 | 10:18 | מאת: נירה

כאשר מקישים TALC בגוגל,מקבלים הפניה למחקרים רבים בנושא. ביניהם למחקר האחרון,הגדול והמקיף מכולם המראה על עלייה של 41% במחלת הסרטן בקרב נשים שנטלו תרופות המכילות טלק (המחקר משום מה נעשה רק על נשים), בסוף המחקר למטה יש הערה שה-FDA מסרב לחקור את הקשר בין טלק לסרטן בנשים,משום שתרופות רבות שכבר אושרו מכילות טלק. אשמח לשמוע מה ידוע לך בנושא הטלק בתרופות והסכנה הבריאותית הנובעת מכך. תודה.

22/11/2011 | 23:31 | מאת: שני כרמי

נירה שלום. אני לא מצאתי מחקרים שבדקו באופן רציני את הקשר שבין נטילת תרופות המכילות טלק, דרך הפה, לבין שכיחות מחלת הסרטן. כל המחקרים שראיתי עסקו בקשר שבין החשיפה לאבקת טלק בפידור אברי-המין לבין סרטן הרחם והשחלות ובין החשיפה הנשימתית של אבקת טלק לבין סרטן הריאות. לכן, לא אוכל לומר לך שידוע לי דבר מה אמיתי ומבוסס אודות הקשר שאת מחפשת. ארצה לדעת אם אכן מתקיימים מחקרים הבודקים נושא זה ומה הן תוצאותיהם. חוששתני שכל הנושא של השפעת החומרים הבלתי-פעילים בתרופות על בריאותנו, הוא מוזנח, אולי כי קשה מאוד לחוקרו באופן מבודד מהשפעות החומרים הפעילים.

מנהל פורום תרופות ורוקחות