כדורי ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/09/2013 | 20:13 | מאת: פולינה

שלום רב אני בחודש שישי להריון ושותה כדורי ברזל. 1. כמה זמן לפני ואחרי הכדור אסור לאכול חלב,קפה וביצים. 2.ספירת הדם יצאה תקינה למרות זאת קיבלתי את הכדורים. האם יכול להווצר עודף ברזל בגוף? ומה התסמינים לכך? תודה

פולינה שלום, הגבלות המזון הן שעה אחרי נטילת הכדור או שעתיים לפני נטילת הכדור. עודף ברזל עשוי לגרום לתופעות לוואי, בעיקר במערכת העיכול. עודף ברזל לאורך זמן עלול להוביל לרעילות ואפילו לסכנה ממשית לבריאות. וודאי אם רופאך אם אכן יש צורך ליטול כדורי ברזל כשבדיקות הדם תקינות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות