מה לעשות עם כולסטרול גבוה?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/08/2013 | 09:40 | מאת: שמחייאב קורל

שלום לך אני קורל ואני רציתי לשאול לגבי דודה שלי היא אתמול הלכה לרופאה והיא אמרה לה שיש לה כולסטרול גבוה ודודתי שואלת מה לעשות? אשמח מאוד אם תוכלי לענות לי במהרה שמחייאב קורל

08/08/2013 | 21:18 | מאת: אני

לא נראה לךיותר הגיוני לפנותלרופא משפחה או לתזונאית ,גברת זכרון היקרה

קורל שלום, בהתאם לרמת הכולסטרול ולקיום או אי קיום גורמי סיכון נוספים למחלת לב וכלי דם, הרופא אמור לתת אסטרטגיה טיפולית. במצבים מסוימים, יש הכרח להתחיל טיפול תרופתי. במצבים אחרים, אפשר להתחיל קודם בשינויי אורח חיים (דיאטה דלת כולסטרול, הפחתה במשקל, ופעילות גופנית) ותוספת פיטוסטרולים לתזונה (קיימים מוצרים טבעיים המכילים פיטוסטרולים), לפני שפונים לטיפול תרופתי. אם הוראות הרופאה לטיפול בכולסטרול גבוה לא היו ברורות, חיזרו אליה להבהרה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות