באקה אלגרביה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/07/2013 | 03:12 | מאת: עאסם

אשתי סובלת מפברומיאלגיה מזה 5 שנים עם עליות ומורדות ברמת הכאב בשנה האחרונה חלה התלקחות ורמת הכאב עלתה עם תדירות ומשך זמן גבוהים אשר פוגעים בתפקוד היומיומי מקבלת באופן קבוע לריקה,איבופו ,לוריוואן,וטיפות טרמאדקס ולעתים טרגין או פרקוסט. השאלה היא שהוצע לה לשלב סימבלטה בערב ושהלריקה תילקת בבקר, האם ניתן לשילוב? האם דרכי הפעולה דומים,. האם יש הצעה שונה , אחרת וחדשה לטיפול בכאב נוירופטי של מחלה זו ?מדובר בטיפול תרופתי מאחר וביצעה כל סוגי הטיפול האלטרנטיבי בברכה. עאסם

עאסם שלום, ניתן לשלב בין סימבלטה לבין ליריקה. מדובר בשני טיפולים המותווים לטיפול בפיברומיאלגיה ובכאב ממקור עצבי, אך הם פועלים במנגנון שונה. מכיוון שמדובר בריבוי תרופות, יש מספר אינטראקציות פוטנציאליות שרלוונטיות בעיקר במינונים גבוהים: לוריואן ופרקוסט/טרגין - סיכון מוגבר לדיכוי נשימתי. סימבלטה ואיבופן - סיכון מוגבר לדימומים. סימבלטה וטרמדקס - סיכון מוגבר לסינדרום סרוטונין (תופעות לוואי עקב עודף סרוטונין) כמו שציינתי, הסיכון מוגבר כשמדובר במינונים גבוהים. כדאי שכל הטיפולים יהיו בהנחיית הרופא המטפל ובידיעתו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות