קונצרטה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/11/2011 | 01:55 | מאת: זמירה

הבן שלי בן 10 קיבל מרשם לקונצרטה 36 מ"ג, אחרי שהשתמש ברטלין 20 מ"ג, מה דעתך על המוצר ומה התופעות שלו.

14/11/2011 | 10:37 | מאת: שני כרמי

זמירה שלום. שתי התרופות, קונצרטה וריטלין מכילות את אותו החומר הפעיל- מתילפנידאט, אך יש להן מנגנוני שחרור שונים. קונצרטה אמורה לתת מנה גבוהה יותר של החומר הפעיל בשעות הראשונות לאחר הנטילה, בהשוואה לריטלין SR. מעבר לכך, כיוון שמדובר באותו החומר הפעיל, גם תופעות הלוואי עשויות להיות דומות. התופעות השכיחות יותר- כאבי בטן, בחילה, ירידה בתיאבון, ירידה במשקל, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חרדה, עצבנות, הפרעות שינה ועוד.

מנהל פורום תרופות ורוקחות