תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/06/2013 | 13:24 | מאת: אור

צהריים טובים, שמי אור ואני סטודנטית בשנתי האחרונה לתואר בביוטכנולוגיה. בסמסטר אחרון זה אנו לומדים קורס שנקרא סטארט אפ בו אנו צריכים לחשוב על רעיון חדש ולהציגו בפני המרצה. במסגרת קורס זה אנו צריכים לקבל חוות דעת של מומחה בתחום בו בחרנו להתמקד ולכן אשמח לחוות דעת. הרעיון הוא לפתח תרופה חדשה להיפותירואידיזם (תת פעילות של בלוטת התריס). אני יודעת שהיום הטיפול הוא מתן T4 סינטטי והתרופה נקראת אלטרוקסין. הבעיה עם התרופה הזו שיש לה מספר תופעות לוואי. הרעיון לפיתוח תרופה חדשה הוא באצות Chlamydomonas reinhardtii זה זן של אצות ירוקות חד תאיות שדורשות מצע פשוט וגודלות מהר. מה שחשוב פה זה שהאצה עשירה באופן טבעי ביוד. על מנת לייצר את ההורמון נשתמש בטרנספורמציה קבועה של הגנים ע"י רקומבינציה הומולוגית לכלורופלסט של האצה C. Reinhardtii. הטרנספורמציה תיעשה ע"י קשירת מקטע DNA לינארי לחלקיקי זהב והחדרה באמצעות Helios Gene Gun. המחדר יכיל את הגנים ההומניים ל- Thyroglobulin ול- TPO וגן עמידות ל- Kanamycin, תחת atpA promoter (אנדוגני) המתאים לביטוי בכלורופלסט של זן זה. בקצוות המחדר יהיו מקטעים הומולוגיים לפלסטום האצה. האצות יגודלו על מצע TAP-agar בתוספת Kanamycin לסלקציה. לאחר הסלקציה הן יועברו לביוראקטור לגידול בנפחים גדולים. יעשה מיצוי של החלבונים ע"י שבירת התאים, סרכוז ושיקוע ולאחר מכן הפרדת חלבונים ע"י העברות חוזרות בקולונות אפיניות. את החלבונים ניתן לשווק בקפסולות. אשמח לחוות דעתך, תודה, אור

אור שלום, אני צריכה יותר פרטים. אם הבנתי נכון, אתם מנסים ליצור טיפול להיפותירואידיזם ע"י מתן של אבני בניין לייצור T4 אנדוגני. האם יש מחקרים המצביעים על כך שבלוטת תריס בעלת תפקוד ירוד יכולה לייצר מספיק T4 אם נותנים לה את אבני הבניין? אם כן, באילו מחלות? האם יש הצדקה לפתח תרופה חדשה וכנראה יקרה כשיש טיפול זול וותיק שתופעותיו צפויות יחסית? שאלה נוספת, האם התוצר החלבוני יכול להיספג ממערכת העיכול? אשמח גם ללינקים למחקרים/מידע שנוגעים בשאלות ששאלתי. אם יש לך הערות נוספות או אם הבנתי לא נכון, אשמח לתגובה בנושא. ליאת

03/06/2013 | 11:58 | מאת: אור

הרעיון בגדול זה ייצור של T4 באצות ואז שיווק בקפסולות. יש מחקר שמדבר על זה שפיתוח חלבונים באצות זה דבר יעיל.

מנהל פורום תרופות ורוקחות