סובל מעצירות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/05/2013 | 22:29 | מאת: שש

לוקח כדורים לנפשי וסכרת סובל מעצירות כיצד ניתן לפתור את בעיית העצירות

01/06/2013 | 16:46 | מאת: עמית

איזה תרופה מתאימה לצרבת

עמית שלום, יש מגוון רחב של תרופות נגד צרבת. יש סותרי חומצה שתפקידם לנטרל עודף חומצה בקיבה (tums, rennie, maalox). ישנו תכשיר שיוצר שכבה דקה בחלק העליון של הקיבה ומונע מחומצה לעלות לוושט (גביסקון). ישנם כדורים שמונעים מתאי הקיבה להפריש חומצה במנגנונים שונים (גסטרו/פמוטידין, אומפרדקס/לוסק). מכיוון שמדובר בתרופות, תריך לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש ולוודא שאין מגבלה המונעת ממך לקחת את אחד התכשירים. ליאת

שלום, ניתן לטפל בעצירות ע"י הוספת סיבים לתזונה (פירות וירקות, שיבולת שועל, דגנים מלאים, סובין) והקפדה על שתיה מרובה. ניתן לשלב גם תכשיר פרוביוטיקה. פעילות גופנית כגון הליכה יכולה גם כן לעזור לפעילות מעיים. מכיוון שאני לא יודעת אילו תרופות אתה מקבל, קשה לי להמליץ על תכשיר משלשל. אם שינויי התזונה קשים לך, תוכל לקחת תכשירי סיבים הנמכרים בבית מרקחת, ולצרוך אותם בהפרש זמן מתרופות. צריך לבדוק אם העצירות היא לא תופעת לוואי של אחד מהטיפולים התרופתיים שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות