ראשון לציון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/05/2013 | 11:45 | מאת: רון

שלום רב מה ההבדל בין אביטרן לארקוקסיה מה מומלץ לכאבי פרקים בכף הרגל בברכה רון

רון שלום, מדובר בשתי תרופות נוגדות דלקת יעילות. אביטרן היא תרופה ותיקה יותר וארקוקסיה היא מדור חדש. הפעילות האנטידלקתית נובעת מעיכוב ייצור חומרים מתווכי דלקת בגוף בשם פרוסטגלנדינים. אביטרן עושה זאת ע"י עיכוב אנזים בשם cox1 ו-ארקוקסיה עושה זאת ע"י עיכוב אנזים בשם cox2. ההבדלים הם בעיקר בתופעות הלוואי הפוטנציאליות. מדובר בתרופות מרשם. הרופא שלך יקבע מהי התרופה המתאימה ביותר עבורך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות