מינון תרופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/05/2013 | 13:48 | מאת: משה

אני עומד לפני השתלת עצם לצורך השתלת שינים קיבלתי לפני הטיפול תרופה בשם dexamethasone חמישה כדורים בבת אחת. ולמחרת עוד חמישה שאלתי האם המינון תקין, ומה הם תפקיד תרופה זו בברכה מושון

משה שלום, לא ציינת עם מדובר במינון של 0.5 מ"ג או 2 מ"ג דקסמטאזון. אם מדובר במינון של 2 מ"ג, זה מעט גבוה ממה שבדר"כ נהוג, וכדאי לוודא עם הרופא שזהו אכן המינון הנכון עבורך. זוהי תרופה אנטידלקתית ממשפחת הסטרואידים. היא מקלה על נפיחות, בצקת ומחלות דלקתיות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות