מיקרודנטין נגד דלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/05/2013 | 18:23 | מאת: יוליה ש.

שלום, רב, נתנו לי אתמול אינטיביוטיקה מיקרודנטין נגד דלקת בדרכי השתן חריפה...אך בבית מרקחת משום מה לא מכרו את התרופה בקופסתה המקורית אלא נתנו שתי חפיסות של התרופה בשקית מנייר...עכשיו אני לא יודעת מהם תופעות לוואי של התרופה..אני לוקחת את התרופה 3 פעמים ביום עכשיו זה יום השני שאני לוקחת את התרופה...אני מרגישה שאני לא מרוכזת, כאבי עיניים ועצירות קלה....האם כל אלו נמנים עם תופעות לוואי של התרופה....? דחוף מאוד, תודה,

25/05/2013 | 23:52 | מאת: עליסה

לקחתי לפני מעל 4 שנים. עובד מצוין. לא חזרו לי הדלקות. שימי לב לא להכנס להריון בחודשים הקרובים.

יוליה שלום, מקרודנטין היא תרופה שאינה רשומה בארץ, ולכן אין לה עלון לצרכן בעברית. לקופת החולים שלך יש אישור מיוחד ממשרד הבריאות למכור אותה. תופעות הלוואי שציינת אינן אופייניות לטיפול בתרופה זו. למרות שיכולות להיות תופעות לוואי בעיניים, הו נדירות ומופיעות אחרי טיפול ממושך. אם תופעות אלה ממשיכות, פני לרופא. אני מצרפת לינק עם מידע בעברית על התרופה. שימי לב לאזהרות לגבי הריון ולגבי אנשים עם חוסר ב-G6PD: http://www.clalit.co.il/HE-IL/Guides/medicines.htm?id=5005&medname=%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%93%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9F ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות