בונדורמין וסירקאדין ביחד ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/11/2011 | 10:34 | מאת: מזי

אני לוקחת אלטרוקסין באופן קבוע. אני עובדת במשמרות וסובלת מהפרעות שינה, ולכן מטופלת בבונדורמין, אך מתעוררת אחרי שעתיים או שלוש ולא מצליחה להרדם שוב. רופא המשפחה המליץ על שילוב זמני של סירקדין בנוסף לבונדורמין. אני חוששת מאד מהשילוב, ועדיין לא התחלתי בו. האם יש הצדקה לחשש שלי, ומה הסיכונים בשילוב הנ"ל בתודה מזי

08/11/2011 | 12:06 | מאת: שני כרמי

מזי שלום. לא מצאתי עדויות להתנגשויות בין בונדורמין לבין סירקדין (מלטונין) או סיכון כלשהו בשילוב. עם זאת, מחקרים לא הוכיחו את יעילותו (של המלטונין) בטיפול בהפרעות שינה באנשים העובדים משמרות. התייעצי עם הרופא לגבי שימוש ב- Ambien CR (תרופת מרשם להפרעות שינה, בשחרור מושהה, בעלת אפקט ממושך לאורך שעות השינה).

מנהל פורום תרופות ורוקחות