מהם הסיכונים בשימוש ממושך בסמאפ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/04/2013 | 10:07 | מאת: li

5 שנים + סמאפ שהרוקח רוקח זה אותו סמאפ שמכרו לפני זה ? אימי קיבלה התקף דמוי שבץ ודמוי אפלפסיה אחרי לקיחת הכדור . לכן השאלה

26/04/2013 | 10:15 | מאת: li

שלום, התרופה סמאפ שייכת למשפחת התרופות האנטיפסיכוטיות מהדור הראשון. כיום קיימות תרופות חדשות בעלות פרופיל בטיחותי גבוה יותר, ולכן השימוש בתרופות אלה הולך ופוחת. מסיבה זו הופסק שיווק התרופה. סמאפ שהוכן במעבדה אמור להיות זהה לכדור סמאפ המקורי, אך יתכנו הבדלים קלים במידת ובמהירות ספיגתו. אצל אנשים רגישים במיוחד ייתכנו תופעות לוואי בעקבות הבדלים אלו. על ה"התקף" שתיארת את חייבת לדווח מיידית לרופא. ישנן תופעות לוואי רבות לטיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות: נימנום, יובש בפה, סחרחורת, ירידת לחץ דם, הפרעות וקשיים בתנועה, תנועות בלתי רצוניות, קישיון שרירי, ועוד. הסיכונים הם: הפרעות קצב לב, נפילת לחץ דם שיכולה לגרום לנפילות, וסינדרום נוירולפטי שהיא תופעה מסכנת חיים ומחייבת פני מיידית לעזרה רפואית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות