כדורי ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/04/2013 | 23:50 | מאת: אלינור

שלום רב, אני בת 37 אנמית מחסר ברזל ונהגתי ליטול כדורי פרו-גרדומה. בבית-המרקחת נאמר לי שהפסיקו לייצר את הכדור הזה ומייצרים במקומו את הכדור פרוגראד-פוליק המשלב ברזל וחומצה פולית. שאלותיי - האם זה נכון שהפסיקו לייצר? האם יש סכנה בנטילת הכדור המשולב אם לא חסרה לי חומצה פולית? תודה.

אלינור שלום, אכן הפסיקו לייצר את ferro-gradumet. בתכשירים האחרים יש מינון נמוך של חומצה פולית. הגוף מפריש החוצה את עודפי החומצה הפולית ביעילות רבה, ואין סכנה של עודף חומצה פולית, במינונים אלה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות