שינוי מינון ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/04/2013 | 01:37 | מאת: אסף

שלום רב, נטלתי את הציפרלקס 10 מ"ג לאחר בעיות של חרדות והתקפי חרדה, במשך כחודשיים בערך הרגשתי די טוב בהתחלה, הכל היה נהדר, פתאום התחלתי להרגיש עייף, לא מרוכז, מנותק, לא זוכר דברים, ניסיתי לרדת ל-5 מ"ג כמעט חודש רצוף והתחלתי לחוש פתאום שוב סימפטומים פיזיים של חרדות כגון לחץ בחזה ותחושות פיזיות לא נעימות של חרדה, אז אני לוקח חצי כדור ושמתחיל להרגיש אחרי יומיים שוב קצת לחץ לוקח כדור שלם ואז שוב מרגיש תופעות לוואי של עייפות ובעיות ריכוז, אני תקוע בלופ וגם התחלתי להרגיש לאחרונה דיכאונות קשים שמעולם לא היו לי, אני מרגיש מאוד לא מאוזן וכנראה שעליי להגיע להחלטה אם אני משנה טיפול תרופתי, מפסיק טיפול תרופתי או שממשיך בצורה מאוזנת 10 מ"ג , ייתכן שכשאני לוקח את ה-10 אחרי יומיים של 5 אני מרגיש תופעות לוואי קשות יותר כי צריך תקופה של חודש להיות על 10 מ"ג כדי שהכדור יפעל כמו שצריך? כלומר צריך לעבור תקופת הסתגלות מחדש לכדור?

אסף שלום, לא מומלץ לעשות שינויים בטיפול התרופתי על דעת עצמך. כמו שציינת, אתה צריך להגיע להחלטה, אבל לא לבד, אלא בהתייעצות עם רופא (ורצוי מומחה בתחום). סביר מאוד שיהיו תופעות לוואי עקב העלאת מינון, עד שתתרגל למינון החדש. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות