שילוב בין תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/03/2013 | 16:10 | מאת: אורנה

ליאת שלום, אמי מקבלת טיפול באסנטה (חצי כדור בבוקר וחצי אחה"צ), חצי כדור ציפרמיל 20 מ"ג ובערב כדור אלטרולט +רבע כדור ריספרידל 1 מ"ג. עקב דמינציה גיל 73 -מטופלת כשנתיים. לאחרונה היו מקרים של נפילות תוך עלפון, במיון נמצא דופק מהיר והפרעת קצב, והוסיפו לה טיפול באסיפירין(קרטיה) וקרדילוק 5 מ"ג. בנוסף מקבלת תוסף אומגה 3 ומולטי ויטמין .האם יש ניגוד בין התרופות. והאם לאור מצבה צריך להפסיק עם אחד מהתרופות,נמצא גם נתרן נמוך בבדיקות דם. אודה לתשובתך בברכה-אורנה 0544946772

אורנה שלום, טיפול בקשיש דמנטי מהווה אתגר לא קטן. ישנן הרבה תרופות שיכולות להקל על הסימפטומים אך אינן מומלצות לשימוש בקשישים, עקב סיכון גבוה יותר לפתח תופעות לוואי חמורות. כל תופעת לוואי בקשיש יכולה לגרום לתגובת שרשרת שיכולה להסתיים בנזק משמעותי. לדוג', היפונתרמיה יכולה לגרום לעילפון וכתוצאה מכך לחבלות. אצל אימך נעשה ניסיון להפחית את הסיכון לתופעות לוואי ע"י מינונים נמוכים של תרופות. יש אינטראקציה משמעותית אחת בתרופות של אימך: השילוב של אלטרולט וציפרמיל. שילוב זה יכול לגרום להפרעת קצב ספציפית (מתבטאת דווקא בדופק איטי). אין איסור לשלב ביניהן, אם מקפידים על מינונים נמוכים, אך חשוב לנטר את קצב הלב. אין אפשרות לתת ייעוץ תרופתי מקיף במסגרת הפורום הזה. אני ממליצה בחום על ייעוץ תרופתי "פנים מול פנים" או ייעוץ אצל רופא המתמחה ברפואה גריאטרית. חג שמח, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות