שילוב של תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/03/2013 | 20:46 | מאת: מירב בוכריס

ערב טובג , יש לי שאלה דחופה יש לי ילדה בת 12.5 שוקלת 72 ק"ג הילדה סובלת מתסמונת אנגלמן רדומה 16 שעות ביממה ג קיבלה לאחרונה שילוב של 3 תרופות ומאז התרופות הם טיפות ריבוטריל,דפלפט סולושיין ו2 כדורים של פנוברביטל של 15 מ"ג ל כדור,האם השילוב גרוע של השלושה.. אשמח לדעת עוד הערב מחר אנו ניגשים לבדיקות דם לבדוק את המצב אבל אשמח לקבל ייעוץ גם ממך תודה וערב טוב

מירב שלום, מבחינה רפואית אין איסור לשלב את 3 התרופות, אך יש התנגשויות. למרות התנגשויות אלה, לפעמים אין ברירה וחייבים לשלב מס' תרופות כדי לשלוט בפרכוסים. במצב כזה חשוב לעשות בדיקות דם כדי לזהות רמות גבוהות של התרופות בדם, ולשים לב לתופעות לוואי (בעיקר קשיי נשימה) לא הבנתי אם השינה המרובה היא תופעה קודמת או שנובעת מהטיפול. אם מדובר בתופעה שנובעת מהטיפול, דווחי לרופא כדי שינסה לעשות התאמות במינונים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות