שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/01/2013 | 16:10 | מאת: ריבי

שלום רב אמי בת 81 אובחנה כחולת פרקינסון ומטופלת בדופיקר מזה כשנה 3 כדורים ביום עם הטבה . לאחרונה קבלה מפסיכיאטרית טיפול ב Perphenan 4 mg X 1 כפי שאני קוראת הדופיקר נועד להעלות רמת הדופמין והפרפנן מוריד רמת דופמין... מה הרעיון? מה הפרפנן " עושה" בנוסף כדי שנכון יהייה להמשיך להשתמש בו למרות הניגוד? בתודה מראש

ריבי שלום, דופיקר הוא תכשיר דופמינרגי, המפעיל את רצפטורי הדופמין במערכת העצבים המרכזית ופרפנן חוסם את הרצפטורים האלו. לכן, יכולה להיות פגיעה ביעילות דופיקר. אין איסור על השילוב, אך אם אינו הכרחי רצוי להימנע. האם הנוירולוג של אמך מודע להוספת פרפנן לטיפול שלה? כדאי ליידע אותו אם לא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות