התאמת תרופות ללב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/01/2013 | 23:16 | מאת: יעל

שלום, אבי החל לקבל קומדין - 7.5 cc ביום (INR - נמוך-כ-1.45 ) עקב פרפורים והפרעות בקצב הלב. במקביל הוסיפו לו כדור בשם פרוקור להסדרת הקצב. בשבועיים הראשונים כ-2 כדורים, סה"כ:400cc. לאחר מכן 1 כדור - כ-200cc. האם האינטרקציה בין שתי התרופות עלולה להיות שלילית? תודה רבה

יעל שלום, ישנה אינטראקציה בין פרוקור לקומדין. האינטראקציה גורמת לכך שקצב הפירוק של קומדין מעוכב ע"י פרוקור וישנו סיכון לעליה ב-INR ולדימומים. למרות אינטראקציה זו אין איסור להשתמש בשילוב של שתי תרופות אלה מכיוון שחייבים מצד אחד לטפל בהפרעת הקצב ( ע"י פרוקור) ומצד שני בסיכון להיווצרות קריש דם (ע"י קומדין). חשוב מאוד לנטר בקפידות את ה-INR, בעיקר בשבועות הראשונים של השילוב, ולשים לב לכל סימן של דימום. אם אביך היה מיוצב על קומדין ורק אח"כ הוסיפו לו פרוקור, יכולים להיות שינויים ב-INR שאני מניחה שהרופא המטפל מודע להם. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות