תוספים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/01/2013 | 09:53 | מאת: כלנית

שלום אני בת 48 ולוקחת כ בוקר על בטן ריקה את התוספים: אומגה 3 ברזל ויטמין D גינקו בילובה אבץ וכדור תוסף לנשים יש התנגשות? אפשר לקחת הכל ביחד? על בטן ריקה? תודה

כלנית שלום, ברזל ואבץ לא מומלץ לקחת ביחד מכיוון שכל אחד מהם מפריע לספיגה של השני. אם אין לך כאבי בטן בעקבות נטילתם, אפשר לקחת על קיבה ריקה (קיימים סוגים שונים של ברזל, שמגיבים באופן שונה למזון). אומגה-3 גורמת לפחות צרבות על קיבה מלאה. אם אין צרבות, אפשר קיבה ריקה. גינקו-בילובה, מומלץ אחרי אוכל, אך לא הכרחי. שאר התכשירים (למעט אבץ וברזל) לא מתנגשים אחד עם השני. לא התייחסתי בתשובתי לתוסף האחרון שהזכרת, מכיוון שלא ציינת את שמו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות