ליפיטור 20 מ"ג או ליפיטור 40 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/12/2012 | 19:58 | מאת: יסמין

שלום, על פי אילו קריטריונים מחליט הרופא אם לרשום ליפיטור 20 מ"ג או ליפיטור 40 מ"ג לאדם שיש לו LDL גבוה? האם מתחשבים באיכות התזונה, למשל, אם לא אוכלים בכלל מן החי? תודה.

יסמין שלום, מינון של תרופה להורדת כולסטרול נקבע על-פי רמות ה-LDL ועל-פי רמות היעד שאליו רוצים להגיע. הרופא מתחשב גם בטיפול התרופתי הנוסף אותו מקבל החולה (אם יש אינטראקציה בין תרופתית). אם היו תופעות לוואי בעקבות סטטין אחר זה גם שיקול. תרופות ממשפחת הסטטינים, כמו ליפיטור, מעכבות ייצור כולסטרול בגוף (אנדוגני), ולא משפיעות על כולסטרול מהמזון. למרות זאת, ייתכן וכן תלקח בחשבון העובדה שאדם מבצע שינוי באורח חיים, הכולל דיאטה, פעילות גופנית והפחתת צריכת כולסטרול מהמזון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות