אובסטין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/12/2012 | 14:45 | מאת: עינת

שלום, לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים במהלך החדירה עם בן הזוג. נבדקתי אצל רופא הנשים שלי ואצל מומחה מיני (שבעבר טופלתי אמלו בגלל וגיניסמוס שנפתר) ושניהם שללו ויסטבוליטיס. הרופא הציע לי למרוח אובסטין ורציתי לדעת במשך כמה זמן אני צריכה להשתמש במשחה? בנוסף, האם נשמע הגיוני שמופיעים כאבים בחדירה בלי שום סיבה והאם האובסטין הוא באמת הפתרון המתאים? אדגיש שאני מרגישה כאב בתחילת החדירה ואחרי כדקה ובהמשך יחסי המין זה עובר. לפעמים אחרי הסקס יש לי הרגשה של גירוי באיזור (קצת נפיחות וקשה לי לשבת). תודה, שירלי

שלום, כאבים בעת קיום יחסי מין יכולים להיות סימן לבעיות גניקולוגיות, שאני מניחה שנבדקו ע"י הגניקולוג או סימן לבעיות מיניות, שאני מניחה שנבדקו ע"י המומחה שראית. לעיתים מדובר ביובש בנרתיק ולעיתים מדובר בדלקת עורית באיזור שמסביב לווגינה. גם שינויים הורמונליים של גיל המעבר או טרום גיל המעבר, המאופינים בירידה רמות אסטרוגן יכולים לגרום לתופעה. השימוש באובסטין עונה על החוסר באסטרוגן, מכיוון שמדובר בקרם המכיל אנלוג להורמון אסטרוגן. ההנחייה היא להשתמש לפרקי זמן קצר,אם מתאפשר. ברגע שמושגת הקלה, את צריכה לגשת לרופא ולהתייעץ איתו לגבי המשך הטיפול. לפעמים שימוש בלובריקנטים לפני קיום יחסי מין יכול למנוע את הכאב. ליאת

09/12/2012 | 15:59 | מאת: עינת

תודה, אבל מה הכוונה בפרק זמן קצר? שבוע? חודש? אשמח להבהרה. תודה!

מנהל פורום תרופות ורוקחות