השוואה בין ארומצין לארימידקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/11/2012 | 12:38 | מאת: כרמי דליה

גמרתי את שלב הטמוקסיפן ואהי על לטרזול כבר שנה עם כאבי מפרקים אקוטיים וכאבי שרירים. האונקולוגית המליצה על ארומצין . קופת החולים אישרה ארימידקס. מה ההבדלים מבחינת תופעות הלוואי ומבחינת היעילות. עלי לציין שאני סובלת ממעי רגיש ומעודף כולסטרול.

דליה שלום, כשבודקים יעילות של תרופות או כשמשווים יעילות של תרופות במחקרים קליניים, ניתן להסיק מהם רק לגבי אוכלוסיה הדומה לזו שנבדקה, ורק על התוצאות שהוגדרו במחקר (מטרות המחקר).למרות זאת, אפשר לומר שבעיקרון מדובר בתרופות בעלות יעילות דומה (הן פועלות באותו מנגנון). מבחינת כאבי המפרקים, בשלוש התרופות (לטרוזול, ארומסין וארימידקס) מדובר בתופעת לוואי נפוצה, ואין בטחון שהחלפת תרופה תעזור. ארימידקס עלולה להעלות רמות כולסטרול בדם, אך ארוסין עלולה להוריד רמות כולסטרול טוב. מדובר בריבוי בעיות רפואיות, ואת תחת הטיפול והשגחה של אונקולוגית שתדע לומר לך אם יש חשיבות לכך שאושרה לך תרופה שונה מזו שהומלצה על ידה. שבוע טוב, ליאת

11/12/2012 | 15:45 | מאת: carmi dalia

תודה על תשובתך. בעקבותיה פניתי לנציבות משרד הברריאות,לאגף הרוקחות והם טוענים,אני מצטטת,שמעיון ברשית הלוואי האפשריות של ארומזין לא נזכר סיכון של עליית כולסטרול. האם את מורכנה למסור לי מקור בו העובדה הזו נזכרת- כדי לשכנע אותם. לידיעתך אני מועדת עפ נסיונות קודמים לנדירות שבתופעות הלוואי השונות. אודה לך על תשובתך. דליה

מנהל פורום תרופות ורוקחות