פלאשים בעיניים, תופעת לוואי מרטלין?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/11/2012 | 02:10 | מאת: דידי

כ8 חודשים נוטלת רטלין (20 מ"ג שלוש פעמים ביום סה"כ 60 מ"ג כל יום) לפני כמה ימים הייתה לי הפסקה בנטילת הריטלין ומיד הופיעו לי פלאשים חזקים בעניים כאילו מישו מצלם כל שנייה, הבזק חזק, בפעם הראשונה זה נמשך כמעט כל היום ויום למחרת חזר ל4 שעות. האם יכול להיות שזה מרטלין? כי לא הייתי/הסתכלתי למקור אור חזק כלשהו.

דידי שלום, לריטלין יכולות להיות תופעות לוואי הקשורות בעיניים. הפרעות מיקוד, טשטוש ראייה וחוסר סבילות לאור חזק (פוטופוביה). לא נתקלתי בתופעת לוואי של הבזקים. מכיוון שהבזקי אור יכולים להיות ביטוי של בעיות רפואיות, אם התופעה ממשיכה, גשי לרופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות