טיפול בציפרלקס 10 מ"ג

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/11/2012 | 19:05 | מאת: מדוכא

שלום לך, התחלתי לפני כ-5 חודשים בערך טיפול ב-10 מ"ג ציפרלקס עקב חרדות והתקפי פאניקה ודיכאון קל, אפשר לומר שהכדור די טיפל בסימפטומים של החרדה והוא הקהה את החרדות וגרם לי למן אפתיה ואדישות לדברים אך יחד עם זאת גרם לי לכמה תופעות לוואי בעייתיות כגון: עייפות קשה, קושי להתעורר בבוקר, פגיעה בזיכרון, טשטוש, ירידה בחשק המיני, זקפה חלשה ואף לפעמים מיעוט שפיכת זרע. ניסיתי בהתחלה לרדת ל-5 מ"ג, התופעות לוואי ירדו מאוד אך התחלתי להרגיש פתאום שוב לחץ בחזה וחרדות אז חזרתי, ניסיתי יום 10 מ"ג יום 5 מ"ג, לאחר כמה שבועות לא חזרו החרדות אך הרגשתי פחות בטוח בעצמי וקצת יותר חרד, האם שווה לנסות אולי יומיים 10 מ"ג יום 5 מ"ג, אני באמת מנסה להגיע לנוסחה בה אוכל להיות במינימום תופעות לוואי ומקסימום יעילות של התרופה, האם יש תרופה אחרת שיכולה לפתור את התופעות לוואי הללו או תרופה אחרת שמומלצת למצב שלי ללא התופעות לוואי שאני חווה?

שלום, חזור לרופא שרשם לך את התרופה. קיימות מספר תרופות מאותה משפחה או לאותה מטרה, וייתכן שהחלפה בתרופה אחרת תפתור חלק מהבעיות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות