מניעת עצירות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/11/2012 | 17:52 | מאת: ריקי

איזו תרופה למניעת עצירות כרונית , חוץ מ " נורמלקס " ו " אגיולקס" ?

ריקי שלום, למניעה של עצירות כרונית צריך תכשיר שאינו "ממכר" ( מצב בו אין "יציאות" אם לא לוקחים את התכשיר) ושפועל במנגנון פיזיולוגי (כמו שהגוף פועל). תכשירים על בסיס PEG (כמו נורמלקס ופגלקס) או תכשירים על בסיס סיבים כמו פסיליום, הם התכשירים המומלצים ביותר. רצוי להוסיף גם פרוביוטיקה- חיידקים טובים, שמסייעים להסדרת פעילות מעיים. ליאת

26/11/2012 | 12:57 | מאת: ריקי

יתכן שלא ניסחתי ברור את שאלתי , אני סובלת מעצירות כרונית , וממרום גילי (65)כבר איני " סומכת " על פעילות מעי , לכן מה "חזק יותר " מהתרופות : נורמלקס ואגיולקס?

ריקי שלום, אני מקווה שהפעם הבנתי את שאלתך נכון. אגיולקס יותר "חזקה" מנורמלקס. אך גם בגילך, אם תכשירים מהסוג שציינתי בתשובה הקודמת עוזרים, גם אם לא מייד, זה עדיף על תכשירים חזקים" יותר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות