רקטוגסיק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/11/2012 | 16:08 | מאת: סמי

שלום אני משתמש במשחת רקטוגסיק לפיסורה כבר 21 ימים ואני אמשיך את הטיפול למשך 40 יום לפי עצת הרופא . יש לציין, שהכאבים שסבלתי מהם למשך שעות, אחרי היציאות, עברו לגמרי . לפני כארבעה - חמישה ימים אני מרגיש בגרד קל בפי הטבעת במשך היום. גרד זה מתגבר בזמן אמבטית ישיבה חמה שאני עושה פעמיים ביום . כשאני יוצא מהאמבטייה הגרד כמעט נפסק. שאלה: האם הגרד הוא תופעת לוואי לרקטוגסיק?? האם יש לך הסבר למה הגרד הקל הזה ?. האם הוא סימן שהפיסורה הבריאה? האם אפשר להשתמש במשחה נגד גרד כמו טרידרם? האם אפשר להפסיק את הרקטוגסיק אחרי 21 יום ? תודה

סמי שלום, גרד בפי הטבעת יכול לנבוע ממספר גורמים, ביניהם: פיסורה, טחורים ורטיבות באיזור פי הטבעת - ייתכן ובגלל מקלחות מרובות שאתה עושה כחלק מהטיפול והשארת האיזור לח. חשוב לא לשכוח בעת ניגוב אחרי מקלחת או שירותים, לא לשפשף בחוזקה, אלא בעדינות. גרד כתופעת לוואי של המשחה הוא לא שכיח. הטיפול הכי מומלץ הוא לשמור על האיזור יבש. טרידרם היא תרופת מרשם ואיני יכולה להמליץ על שימוש בה. הטיפול נמשך עד פתירת הסימפטומים של הכאב, לא יותר מ- 8 שבועות. כך שניתן להפסיק לפני שחולפים 40 יום, אך אם הבעיה לא נפתרה בפרק זמן זה, ייתכן והכאב יחזור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות