המטוקריט גבוה ועודף כדוריות דם אדומות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/11/2012 | 10:13 | מאת: חנן

שלום רב אני סובל מלחץ דם גבוה .ועברתי ארוע מוחי קל .אני לוקח תרופות נגד לחץ דם טריטקס 7.5 מ"ג פלויקס 75 .ואלוריל 300 מ"ג . כמו כן יש לי המטוקריט גבוה 53% ואני עושה הקזות 400 cc פעם בחודשים הרופא רוצה המטוקריט נמוך מ 50 . אני בן 52 וסובל מלחץ דם כבר 10 שנים משקל תקין ועושה פעילות גופנית לפחות פעם בשבוע . שאלתי היא האם יש קשר בין התרופות שאני לוקח והשילוב בינהם לעודף כדוריות דם אדומות ? נ.ב אני לוקח גם אלטרול 10 מ"ג לישון טוב בלילה

חנן שלום, לתרופות שאתה לוקח יש השפעה פוטנציאלית על מערכת הדם, אך דווקא לכיוון של ירידה בספירות דם ולא לכיוון עליה. כנראה שיש סיבה אחרת למצב הזה אצלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות