לגבי טגרטול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/10/2012 | 09:55 | מאת: יערית

שלום, הייתי מאושפזת בבית חולים וגילו לי בצקת קורטיקלית בצד שמאל של המח. התחלתי לקבל טגרטול 100 מ"ג ובהדרגה המיניון עלה ל200, 300וכרגע אני אמורה ליטול 200מ"ג בבוקר ו400 מ"ג בערב. יש לי תחושה כי המינון גבוה מדי, אני סובלת מכאבי בטן איומים, תחושה מתכתית בפה ועצירות.אשמח לקבל את דעתך האם אלו תופעות אשר הולמות לתרופה.

יערית שלום, המינון של התרופה הוא בטווח הנורמה. יש בספרות דיווחים על תופעות לוואי של כאבי בטן ועצירות. לא נתקלתי בדיווח על טעם מתכתי בפה, אך כן בדיווח על תופעה של יובש בפה. אם תופעות הלוואי לא חולפות ומאוד מפריעות לך התייעצי עם הרופא לגבי העלאה הדרגתית יותר במינון או הפחתה שלו (בתנאי שהמצב הרפואי שלך מאפשר). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות