אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/10/2012 | 21:14 | מאת: אופן לקיחת אלטרוקסין

שלום, האם אפשר לקחת את האלטרוקסים עם קפה ללא סוכר וחלב ? כמובן על בטן ריקה. תודה

שלום, הזמינות הביולוגית (מידת הספיגה) של אלטרוקסין מושפעת (מופחתת) מאוכל. מכיוון שהקפה הוא ללא סוכר או חלב מדובר בעצם על השפעת קפאין על הספיגה. בבדיקה שעשיתי לא מצאתי אינטראקציה בין קפאין לאלטרוקסין, אך מכיוון שמדובר בתרופה עם טווח תרפויטי צר וכל שינוי במידת הספיגה, אפילו הקל שבקלים, יכול לפגוע ביעילות הטיפול או לחשוף אותך לתופעות לוואי, לא הייתי ממליצה לעשות שינויים בהרגלי הנטילה שלך. ליאת

04/10/2012 | 08:58 | מאת: אופן לקיחת אלטרוקסין

תודה ליאת על תגובתך המהירה! בתשובתך כתבת לא לשנות את אופן לקיחת התרופה. אני נוטלת אלטרוקסין יותר מעשר שנים באותו אופן, בבוקר עם הקפה (ללא סוכר וחלב), כך שלמעשה אין שום שינויי באופן לקיחת התרופה. רק רציתי לוודא שבאמת אין שום השפעה.... או אינטראקציה בין קופאין לבין התרופה) ושאני יכולה להמשיך לטול את התרופה עם הקפה של הבוקר ללא חלב וללא סוכר. (על בטן ריקה) ?? תודה מראש !

מנהל פורום תרופות ורוקחות